profit.bg pixabay.bgКитайски милиардер, който разкритикува начина, по който президентът Си Дзинпин

...
profit.bg pixabay.bgКитайски милиардер, който разкритикува начина, по който президентът Си Дзинпин
Коментари Харесай

18 години затвор за китайски милиардер, критикувал президента Си Дзинпин

profit.bg

 

pixabay.bg

Китайски милиардер, който разкритикува метода, по който президентът Си Дзинпин се е справил с пандемията от ковид, бе наказан на 18 години затвор по обвинявания в корупция.

Китайски милиардер Рен Чжъцян, пенсионирал се заможен магнат, който има близки връзки с високопоставени китайски ръководители, изчезна през март, откакто през същия месец написа есе, в което разкритикува метода, по който Си Дзинпин се е справил с пандемията. Впоследствие против него бяха повдигнати обвинявания за корупция, осведоми CNN Business.

Днес съд в Пекин призна Рен за отговорен по всички обвинявания, включително присвояването на 16.3 млн. $ публични средства, приемането на подкупи и корист с власт, която е довела до загуби в размер на 17.2 млн. $ на държавната компания, която той в миналото оглавяваше.

 

Той бе наказан на 18 години затвор и санкция в размер на 620 000 $. Съдът разгласи, че Рен " доброволни си е признал за всички свои закононарушения ".

Съдебната система на Китай може да се похвали с 99%, неоправдателни присъди, съгласно правни наблюдаващи, а обвиняванията в корупция се употребяват постоянно против инсайдър от Комунистическата партия, които са развалили връзките си с ръководещите.

Тежката неоправдателна присъда на Рен наподобява има за цел да изпрати обръщение на останалите членове на китайския хайлайф, че обществените рецензии на президента Си Дзинпин няма да се толерират.

Това не е първият случай, в който Рен имаше проблеми с управляващите поради това, че изрича мнението си на всеослушание.

През 2016 година той още веднъж бе порядъчен, откакто сложи под подозрение в обществените медии изказванията на Си Дзинпин, че държавните китайски медии би трябвало да са безусловно лоялни на партията. Членството му в партията бе сложено под едногодишна пробация а известният му профил в платформата Weibo бе закрит.

Този път обаче наподобява няма да има втори късмет за Рен. Ако извърши цялата си присъда, той ще бъде на близо 90 години, когато излезе от пандиза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР